Проєкт ZeroWaste&ClimateFriendly у HORECA продовжує свою роботу

Члени Zero Waste Alliance Ukraine (ZWAU) з Херсона та Маріуполя розпочали роботу над проєктом «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах ZeroWaste&ClimateFriendly для зеленого розвитку громад України», що є продовженням та масштабуванням проєкту «Впровадження принципів Zero Waste в готельно-ресторанному бізнесі України для його адаптації до вимог Паризької кліматичної угоди в умовах російського вторгнення».

Впродовж квітня-вересня 2023 дві організації-члени ZWAU: ГО Екологічні новини (м. Херсон) та ІГ Mariupol Zero Waste (м. Маріуполь), а також ГО Društvo Ekologi brez meja (Словенія) реалізовуватимуть проєкт щодо впровадження принципів “нуль відходів” і кліматично дружніх рішень  у закладах гостинності (HORECA) України.

Проєкт координують:

  • Ольга Машкова, кандидат географічних наук, доцент, голова ГО «Екологічні новини» (м. Херсон), представниця Zero Waste Alliance Ukraine, представниця Društvo Ekologi brez meja (Словенія), моб. +38(095)277-03-60 (месенджер telegram, viber, whatsup, Пн-Пт 09:00-18:00), e-mail: mashkovaolga28@gmail.com;
  • Наталія Гаєцька, голова ІГ Mariupol Zero Waste (м. Маріуполь), представниця Zero Waste Alliance Ukraine, моб. +38(067)889-09-94, +38(093)803-82-07,  e-mail: zhelnat@gmail.com.
  • Наталія Пасенко, IT-фахівчиня, членкиня правління ГО «Екологічні новини» (м. Херсон), представниця Zero Waste Alliance Ukraine,моб. +38(063)293-32-10, e-mail: n.pasenko@gmail.com;

Робота над проєктом передбачає два блоки:

Перший блок. Підвищення обізнаності та зміцнення взаємодії між владою, бізнесом та громадянським суспільством для прискорення впровадження кліматичної політики на місцевому та регіональному рівнях:

  • Робота з представниками місцевих муніципалітетів України через відділи туризму, зокрема проведення онлайн-зустрічей з представниками департаментів туризму для налагодження співпраці та сприянню залученню суб’єктів гостинності на місцевому рівні до впровадження практик пом’якшення зміни клімату та нульових відходів.
  • Розробка спільно з відділами туризму основних рекомендацій для сектору HoReCa на шляху до зменшення вуглецевого сліду.
  • Створення та просування відеороликів про попередній та поточний проєкти.

Переглянути усі відео можна на платформі YouTube:

Переглянути запис круглого столу можна у YouTube:

  • Залучення зацікавлених сторін та поширення інформації про вплив проєкту.

Другий блок. Підтримка переходу підприємств гостинності до більш кліматично нейтральних практик

Проєкт реалізується за підтримки  Zero Waste Alliance Ukraine та Europe Climate Foundation.

За ходом проєкту та його результатами можна слідкувати на сторінці Zero Waste у HORECA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *