Як організувати та провести подію без продукування сміття та шкоди для довкілля?

Організувати та провести безвідходну подію цілком можливо для заходів різного масштабу, головне, щоб подія, яку ви прагнете зробити безвідходною та кліматично дружньою, першочергово ще у своїй ідеї була запланована для максимального запобігання утворенню відходів та зменшення впливу на довкілля.

 

Одним із завдань роботи з закладами гостинності в межах нашого проєкту була організація і проведення безвідходних подій на основі адаптованого до українських реалій досвіду словенських колег. Заради цього наших членів з Mariupol Zero Waste та ГО “Екологічні новини” заросила в ролі консультантів і екокоординаторка закладу “Подільська Етнохата” Ніна Севастьянова, яка запланувала захід “Майстер-класи від Подільської Етнохати”.

На Події презентація етнографічної спадщини об’єднала декілька локацій та заходів: локації Хата біля річки, Музей, галявина, на яких проводились лекції, екскурсія, частування місцевими крафтовими стравами, МК з травоплетіння.

Про підготовку та проведення безвідходної події читайте в нашому посібнику:

Посібник

На події «Майстер-класи від Подільської Етнохати» було впроваджено такі безвідходні та кліматично дружні рішення:

  • Використання локальних крафтових продуктів для частування
  • Можливість брати напої в своє горнятко, про що відвідувачі були проінформовані на сторінці закладу
  • Куточок роздільного збору на заході
  • Саморобні паперові «тарілочки» замість 1-разового посуду
  • Шпажки з соломи

Після Події ми провели морфологічний аналіз відходів та розробили рекомендації для подальшого їх зменшення на подібних заходах.

Подія «Майстер-класи від Подільської Етнохати» заслужила на відзнаку «На шляху до Zero Waste» від нашої команди.

*Проєкт «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах Zero Waste & Climate Friendly для зеленого розвитку громад України». Проєкт реалізується ГО Екологічні новини (м. Херсон), ІГ Mariupol Zero Waste (м. Маріуполь), Društvo Ekologi brez meja (Словенія), за підтримки Zero Waste Alliance Ukraine та Europe Climate Foundation, термін проєкту квітень-вересень 2023, за подальшим результатами можна слідкувати на сайті www.zerowaste.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *