Результати роботи з департаментами туризму. Zero Waste & Climate Friendly рекомендації для включення в стратегії розвитку громад України

Робота з представниками органів влади — департаментами туризму, відділами культури стала важливою частиною міжнародного проєкту «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах ZeroWaste&ClimateFriendly для зеленого розвитку громад України».

Бо мрія і мета команди проєкту — кроссекторальність — об’єднання зусиль і можливостей влади, бізнесу, громади, науковців, освітян, ЗМІ для впровадження безвідходних і кліматично дружніх рішень в закладах гостинності, а згодом і у всій туристичній індустрії.

Спільно з 29 представниками з 20 громад з 12 областей України протягом травня-липня 2023 було проведено 4 онлайн-зустрічі із залученням експертів. Особлива подяка спеціалістам з Вінниці, Львова, Дніпра, Франківщини, Волині, та Донеччини. Тішимось нашій колаборації з Екоклубом м.Рівне.

Результатом спільної роботи стало розроблення Zero Waste & Climate Friendly рекомендацій для включення в стратегії розвитку громад України, з якими можна ознайомитись за посиланням:

Рекомендації для включення в стратегії розвитку громад України

Особлива подяка за активну участь Лілії Ковшун, Наталії Бандуровій, Тетяні Цюп’ях, Юрію Гладенку.

Майбутнє розвитку громад та туризму в Україні залежить від здатності всіх зацікавлених сторін працювати разом, враховуючи рекомендації та знаходячи компроміси. Спільна взаємодія, включення і розуміння інтересів і потреб кожної сторони є важливим для створення стійкого та ефективного туристичного сектора, який принесе користь як бізнесу, так і громаді.

Ми сподіваємося, що ці рекомендації стануть основою для подальшої роботи та сприятимуть зеленому розвитку громад України.

*Активності реалізуються в межах проєкту «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах ZeroWaste&ClimateFriendly для зеленого розвитку громад України». Проєкт реалізується ГО Екологічні новини EcologicalNews (м. Херсон), ІГ Mariupol Zero Waste (м. Маріуполь), Društvo Ekologi brez meja (Словенія), за підтримки Zero Waste Alliance Ukraine та Europe Climate Foundation, термін проєкту квітень-вересень 2023, за подальшими результатами можна слідкувати на сайті www.zerowaste.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *