Загальні рекомендації з підготовки та проведення безвідходної або маловідходної події.

Наші члени з ГО Mariupol Zero Waste та ГО “Екологічні новини” переклали та адаптували посібник, який допоможе вам підготувати та провести безвідходну або маловідходну подію у своїй організації чи громаді.

За основу посібника взято оригінальний документ, що розроблений організацією Društvo Ekologi brez meja для проведення подій згідно із Сертифікацією  Zero Waste Event.

Документ перекладено та адаптовано до українських реалій: потреб, наявних можливостей та законодавства.

Переглянути документ можна натиснувши на кнопку нижче:

Посібник pdf

Організація Zero Waste заходу є цілком досяжним завданням. Головне — не варто недооцінювати підготовку, оскільки спочатку ви встанете на шлях до “нуль відходів”, і на цьому етапі треба виявити та оцінити всі потенційні перешкоди.

Якщо ви налаштовані на сталість та довгострокові результати — то поступово та постійно будете покращувати результати, починаючи з першого вимірювання “базової лінії”. Тому, якщо з перших кроків в організаторів далеко не все вдається, це привід не для розчарувань, а якраз — для подальших наполегливих та поступових дій, для навчання, удосконалення, пошуку нових мотивацій. Тоді кожен з наступних заходів все більше й більше буде наближуватись до Zero Waste.

*Проєкт «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах Zero Waste & Climate Friendly для зеленого розвитку громад України» реалізується Екологічні новини (м. Херсон), ІГ Mariupol Zero Waste (м. Маріуполь), Društvo Ekologi brez meja (Словенія), за підтримки Zero Waste Alliance Ukraine та Europe Climate Foundation, за результатами можна слідкувати на сайті www.zerowaste.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *