Міжнародний День Землі у 2023 році

“Інвестуйте в нашу планету!” – саме таким є цьогорічне гасло Міжнародного Дня Землі. У 2023 році цей день також присвячений і тому, як уряди та підприємства повинні діяти, щоб захистити людей і довкілля. 

Війна, яка триває в Україні, є постійним нагадуванням усьому світу про те, що може статися, коли багато країн залежать від викопного палива. Планування післявоєнної відбудови України повинне відбуватися в інклюзивний, справедливий і сталий спосіб, в якому не буде місця викопному паливу. Важливо, щоб Україна вже починала поетапно відмовлятися від використання викопного палива та переходила до масового впровадження відновлюваних джерел енергії.

 

Ми в свою чергу, хочемо нагадати чому енергія, отримана в результаті роботи сміттєспалювальних заводів, не є прикладом відновлювальної, зеленої енергетики.

  • По перше: відновлювана енергія — це енергія, створена в результаті природних процесів, які не виснажуються, наприклад енергії вітру, хвиль або сонця.
  • По друге: більша частина відходів, які використовуються як сировина для сміттєспалювальних установок, можуть бути перероблені або компостовані, що призведе до економії вуглецю та інших переваг для довкілля.
  • По третє: інвестиції, вкладені у спалювання, означають втрачені можливості для розвитку реальних рішень, таких як вітрова та сонячна енергетика.

До речі, детальніше про шкоду сміттєспалювання для довкілля можна дізнатися у розділі Сміттєспалювання.

Також нагадуємо про прості рішення, доступні кожному

  • Відокремлюйте і компостуйте органічні відходи.
  • Переходьте на багаторазове використання! Чим більше ми даємо запитів бізнесу, тим швидше він змінюється під нас. Памʼятайте, за кожну покупку того чи іншого товару ви голосуєте своїм гаманцем/ Обирайте ті бізнеси, які підтримують зелені рішення.
  • І не забуваймо про раціональне споживання і використання речей. Ремонт і чистка одягу, електроніки і всього, що ще можна врятувати від смітника. Не забуваємо ділитись тим що у нас лежить без діла і шукати потрібні нам такі речі у інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *