Покращити систему поводження з відходами і знизити кліматичний слід у закладі HoReCa допомагає кліматична стратегія. Представниці Zero Waste Alliance Ukraine, міжнародні і українські експертки та експерти розробили посібник, який допомагає побудувати таку стратегію.
Новий рамковий закон «Про поводження з відходами» пропонує нам нові механізми та інструменти для реалізації політик, пов‘язаних зі сферою управління відходами.
Покращення системи управління відходами має вирішальне значення у боротьбі зі зміною клімату. Про це наголошує новий звіт Глобального альянсу за альтернативи сміттєспалювальним установкам (GAIA).
Чи є зміни у вмісті та складі відходів на локаціях, які досліджували минулоріч, чи вплинув на морфологію компостер, який почав працювати у серпні цього року — основні завдання, які ставили перед собою організатори Аудиту відходів та брендів 2022 у Люботині (Харківська область).
Проєкт з екологізації готельно-ресторанного бізнесу виходить на фінішну пряму. Вже 13 грудня відбудеться підсумковий вебінар. Приєднуйтеся!
Представники українських громадських організацій презентували звіт про зв’язок модних брендів з російською нафтою на всесвітній кліматичній конференції COP27.
Проєкт з екологізації сфери Horeca (готельно-ресторанного бізнесу) в Україні перейшов до практичної стадії.
Майже 66 кг відходів накопичив сортувальний корабель, який на початку вересня ГО Zero Waste Lviv у співпраці з Управлінням екології ЛМР встановили у Замарстинівському парку. Вперше зібрану вторсировину вивантажили 20 жовтня.
4 жовтня відбудеться міжнародна презентація звіту «Від нуль відходів до нуль викидів: запобігання утворенню відходів як істотна складова протидії зміни клімату», підготовленого Глобальним Альянсом Альтернатив Сміттєспалюванню (Global Alliance for Incinerator Alternatives, GAIA). Європейський континент у звіті представлений прикладом Львова.
Замість яблучок рахуємо кількість компосту. Харківські екоактивісти випустили посібник для вчителів із zero waste задачами та завданнями для дітей.