Старт проєкту “Спільна комора”

Член Zero Waste Alliance Ukraine (ZWAU) з Херсона ГО «Екологічні новини» розпочали новий проєкт по створенню Reuse&Repair центрів під назвою “Спільна комора.

Основний акцент цих центрів буде зроблений на спільному використанні речей та їх ремонті.

Мета проєкту полягає в зменшенні відходів та споживання, збереженні ресурсів шляхом відновлення наявних речей, техніки, інструментів та відмові від купівлі нових.

Впродовж лютого-грудня 2024 ГО Екологічні новини (м. Херсон)  будуть проводити заходи з підготовки до відкриття першого центру у найбільш активній і зацікавленій громаді України.

Робота над проєктом передбачає наступні етапи:

Перший етап.  Проаналізуємо кращі світові та українські Reuse&Repair центри та використаємо їх досвід з організації обміну та ремонту речей. На основі отриманих результатів розробимо найбільш ефективну модель для умов проєкту.

Другий етап. Оберемо громаду для реалізації пілотного проєкту.  Проведемо заходи з метою поширення інформації про важливість ефективного використання ресурсів, зменшення обсягів відходів та обмеження споживання. Наша мета — вплинути не лише на свідомість мешканців обраної громади, але й розповсюджувати ці принципи по всій Україні.

Третій етап.  Залучимо мешканців громади до активної участі в проєкті. Відкриємо пілотну «Спільну комору» та протестуємо обрану модель обміну та ремонту речей. За потреби, вдосконалимо її.

 

Проєкт координують:

  • Наталія Пасенко, IT-фахівчиня, членкиня правління ГО «Екологічні новини» (м. Херсон), представниця Zero Waste Alliance Ukraine,моб. +38(063)293-32-10, e-mail: n.pasenko@gmail.com;
  •   Катерина Бойчук, координатор проєкту та СММ спеціаліст, моб. +38(063)293-31-87, e-mail: k.b.econews.go@gmail.com;

Тренерка та аналітикиня проєкту:

  • Ольга Машкова, кандидат географічних наук, доцент, голова ГО «Екологічні новини» (м. Херсон), представниця Zero Waste Alliance Ukraine, представниця Društvo Ekologi brez meja (Словенія), моб. +38(095)277-03-60 (месенджер telegram, viber, whatsup, Пн-Пт 09:00-18:00), e-mail: mashkovaolga28@gmail.com.

 

Діяльність проводиться в межах проєкту “Empowering Zero Waste Alliance Ukraine for a zero waste future in Ukraine”, який реалізується у партнерстві з Zero Waste Europe.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *