Знайомимося з командою проєкту «Відходи руйнації»

Відходи руйнації в Україні існують давно. Чого тільки вартують 10 років війни та постраждалі від російської агресії громади. Згадаймо і наслідки стихійних лих, руйнування старих будівель.

♻️ Утворені внаслідок руйнувань відходи — цінний матеріал, який ми не використовуємо ефективно. На перший погляд, непотрібний брухт. Але колись на його виготовлення теж витратили певний ресурс (людський, грошовий). Важливо побачити користь у цих залишках та правильно її застосувати. У наших реаліях — задля відбудови країни.

🔻 Відходи руйнації можна використати у підсипані доріг. Після переробки деяких залишків будматеріалів із них виготовляють цемент для будівництва нових будинків.

Звісно, відходи мають пройти перевірку, щоб їхнє подальше використання було безпечним для людей та довкілля.

До прикладу, ви знали, що під час виробництва цементу відбувається значний викид парникових газів, наявність якого в атмосфері посилює кліматичну кризу? 🤔

Гортайте картки та дізнайтесь, яким фахівці бачать свій внесок у дослідження цієї теми 👉🏻

Про інші цікавинки та практики поводження з відходами руйнації розкажемо в наступних дописах. Тож слідкуйте за оновленнями! ❣️


Проєкт «Відходи руйнації: дослідження перспектив запровадження економіки замкнутого циклу» здійснюється Zero Waste Alliance Ukraine за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту Спільнота громадянського суспільства України «Відновлення» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *