Запрошуємо на вебінар «‎Відходи руйнації: як перетворити небезпеку на користь» 📣

Запрошуємо на вебінар «‎Відходи руйнації: як перетворити небезпеку на користь» 📣 ⏰ Коли: 29 березня, о 15:00 💻 Де: на платформі Zoom

Російське вторгнення та залежність Європи від викопного палива.

Російське вторгнення жорстко засвідчило залежність Європи від викопного палива, особливо російської нафти та газу.

Знайомимося з командою проєкту «Відходи руйнації»

Відходи руйнації в Україні існують давно. Чого тільки вартують 10 років війни та постраждалі від російської агресії громади. Згадаймо і наслідки стихійних лих, руйнування старих будівель.

Старт проєкту “Спільна комора”

Член Zero Waste Alliance Ukraine (ZWAU) з Херсона ГО «Екологічні новини» розпочали новий проєкт по створенню Reuse&Repair центрів під назвою “Спільна комора“. Основний акцент цих центрів буде зроблений на спільному використанні речей та їх ремонті.

Стислий огляд економічних витрат, пов’язаних із інфраструктурою управління відходами в Європі

Для муніципалітетів нинішньої Європи аргументи на користь впровадження рішень zero waste є очевидними з погляду охорони довкілля.

Оцінювання впливу на клімат: багаторазові системи порівняно з одноразовим пакованням їжі навинос

Вплив збільшення кількості відходів однозначно негативно впливає на зміну клімату і це доводять чимало досліджень. Одне з них це дослідження оцінювання впливу на клімат: багаторазові системи порівняно з одноразовим пакованням їжі навинос, яке провели наші колеги.

Економіка систем повторного використання. Посібник.

Сьогодні все більше людей усвідомлює нагальність дій проти забруднення пластиком, а також той факт, що ми не можемо далі йти прямолінійним курсом експлуатації природних ресурсів.

ZWAU приєднується до європейського тижня скорочення відходів

Тиждень скорочення відходів — найбільша в Європі інформаційна екокампанія. Її мета — заохотити людей свідомо ставитись до ресурсів. Цінна сировина не має потрапляти на полігони чи спалюватись. Усе, що можна, варто використовувати повторно або переробити. А передусім — попередити появу відходів у побуті та на виробництві.

Заборона сміттєспалювального заводу. Досвід Болгарії

Болгарський суд заборонив будівництво сміттєспалювального заводу в Софії через відсутність оцінки ризику для здоров’я людей та відсутність консультацій з громадськістю