Звіт з Аудиту відходів та брендів 2021

Аудит відходів та брендів

Дослідити вміст та склад (морфологію) відходів у різних містах та у різних типах локацій та запропонувати підходи до вирішення нагальної потреби: зменшення продукування відходів та дотримання чистоти у населених пунктах країни на системному рівні — головні завдання звіту з Аудиту відходів та брендів 2021.

Завантажити собі звіт у PDF

Система управління відходами в Україні зараз починає реформувати та розвивати законодавчу базу. Вже на цьому етапі є потреба активного включення громад та виробників до створення успішних прикладів зменшення утворення відходів. Ці кейси у перспективі допоможуть сформувати ефективну систему.

Для впровадження якісних та системних змін потрібно дослідити ситуацію та зібрати дані, на основі яких можна зробити певні висновки та сформувати пропозиції.

У рамках Аудиту відходів та брендів 2021 (Waste Audit Brand Audit) активісти провели аналіз морфології відходів та брендів у 7 містах України. За результатами ми розробили звіт-збірку п’яти кейсів.

У цьому документі ви знайдете інформацію про:

  • міста-кейси у демографічно-промисловому розрізі та деталізований опис ситуації у сфері поводження з відходами;
  • кількість та морфологічний склад проаналізованих відходів у містах-кейсах;
  • проаналізовані типи паковання та тари, що піддаються та не піддаються переробці, а також брендовий склад знайдених відходів;
  • пропозиції можливих змін та рішень на основі зібраної інформації.

Організатором міжнародного Аудиту відходів та брендів є спілка Break Free From Plastic. В Україні діяльність щодо Аудиту адмініструє ГС «Український Альянс Нуль Відходів».

До роботи над Аудитом та створенням цього звіту були долучені такі організації та ініціативні групи: «Центр громадських та медійних ініціатив» (Kharkiv Zero Waste, Люботин), «Екологічні новини» (Херсон), «Нуль відходів Луцьк» (Луцьк), «Маріуполь Сортує» (Маріуполь), Eco_hub-KP (Кам’янець-Подільський).

Редакторка звіту — Діана Попфалуші (аналітикиня ГО «Український Альянс Нуль Відходів», експертка з питань поводження з відходами, екоблогерка).

Цей звіт створений у рамках проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ICAP Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ГС «Український Альянс Нуль Відходів» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *