Вебінар «Що стоїть за сміттєспалюванням: технологія, законодавчі норми, вплив та що про це пишуть медіа»

Запрошуємо Вас на заключний вебінар проєкту «Рамковий закон “Про управління відходами”: аналіз з перспективи відповідності принципам zero waste», під час якого ми розглянемо максимально цікаве, але й дискусійне питання: яке місце сміттєспалювання у системі управління відходами?

Ми чули про різні успішні кейси заводів зі спалювання відходів з отриманням енергії (англ. waste to energy), але мало хто розповідає нам про те, яка технологія стоїть за цим процесом. Наскільки сталим він є, яка складова таких заводів є найважливішою, але й найдорожчою водночас. Натомість у ЗМІ ми бачимо красиві обриси заводу у Відні за дизайном всесвітньо відомого експресіоніста Гундертвассера та лижний схил на заводі у Копенгагені. Саме тому ми вирішили підійти до теми сміттєспалювання з усіх сторін та розібратись із технологією цього процесу, законодавчими нормами, пересторогами щодо заводів, а також поговоримо, в чиїх інтересах подавати ці заводи в медіа у переважно позитивному контексті.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Вебінар відбудеться у четвер, 23 березня.
Час проведення: 14:00 – 16:00
Формат: онлайн
Модераторка заходу: Діана Попфалуші (координаторка проєкту, подкастерка та екоблогерка)

Запрошуємо представників ЗМІ, бізнесу, ОМС, представників/-ць громадських організацій долучитися до вебінару на платформі ZOOM.
Також відбуватиметься пряма трансляція заходу на фейсбук-сторінки громадської спілки Zero Waste Alliance Ukraine та медіагрупи Накипіло.

Програма заходу:
14:00-14:05 – вітальне слово від Анни Прокаєвої, лідерки руху Kharkiv Zero Waste та представниці ГС “Український Альянс Нуль Відходів”.

14:05-14:25 – Роман Філоненко, директор Департаменту з питань управління відходами та екологічної безпеки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Тема: Позиція Міністерства щодо сміттєспалювання як методу управління відходами.

14:25-15:00 – Дмитро Лазненко, к.т.н., доцент кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ. Тема: Технологічні, економічні та екологічні аспекти спалювання побутових відходів.

15:00-15:25 – Альона Нагаєвщук, комунікаційна менеджерка проєкту «НЕбезпечне спалювання» від Zero Waste Alliance Ukraine. Тема: «Дешево, безпечно, екологічно» та інші міфи про спалювання відходів.

15:25-15:50 – Неля Желамська, медійниця, експертка з комунікації. Тема: Методи формування позитивного іміджу сміттєспалювальних підприємств.

15:50-16:00 – дискусія

 

*Вебінар організовано в рамках проєкту «Рамковий закон “Про управління відходами”: аналіз з перспективи відповідності принципам zero waste». Медіапартнер заходу: медіагрупа Накипіло

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *