Пластик і клімат: який зв’язок

Одні з найбільших екологічних криз у світі сьогодні – це зміна клімату та забруднення пластиком. Ці дві проблеми вимагають інновацій та дій у реальному часі, щоб мінімізувати вплив, який вони матимуть на сьогоднішні та майбутні покоління. Задля їх вирішення важливо розуміти, що забруднення пластиком і зміна клімату — це не окремі, а тісно пов’язані між собою проблеми.

У доповіді “Пластик і клімат: який зв’язок” коротко розглядається кожен з етапів життєвого циклу пластику задля встановлення основних джерел викидів парникових газів та невизначеності, які можуть призвести до недооцінки впливу пластику на клімат.

Завантажити доповідь

Пластик виготовляється з викопного палива, а саме з нафти і газу (рідше вугілля). У документі аналізуються викиди парникових газів від повного життєвого циклу пластику, які до 2050 року можуть досягти понад 10-15% від усього залишкового бюджету вуглецю, а саме під час:

  • Видобутку та транспортування викопного палива
  • Перероблення нафти і газу та виробництва пластику
  • Управління пластиковими відходами, в тому числі сміттєспалювання
  • Перебування пластикових відходів у довкіллі

Документ містить рекомендації для політиків, громадських активістів та інших зацікавлених сторін, щоб допомогти зупинити збільшення викидів вуглецю від пластику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *