Кампанію #WeChooseReuse розпочато!

Пластик оточує наше життя і продовжує наступ. Пластикові пакети. Пластикові пляшки. Одноразове паковання чаю, цукерок, парфумів… Ми майже не помічаємо нашого ворога, але весь використаний пластик залишається поруч з нами майже назавжди. Один пластиковий пакет може розкладатися тисячу років. Одна пляшка — від 450 років.

Ми вимагаємо системних негайних змін. Культура одноразового використання пластику забруднює Землю та негативно впливає на здоров’я мільйонів людей в усьому світі. Необхідно докорінно змінити підхід до пакування товарів. Будь-яка тара чи упаковка повинна бути придатною для повторного використання і переробки.

Долучайтесь до #WeChooseReuse:

  • Відмовляйтесь від використання одноразового пластику у побуті
  • Вимагайте від політиків та корпорацій обов’язкового запровадження систем повторного використання
  • Підписуйте наші зобов’язання щодо підтримки заходів зі зменшення забруднення пластиком і дійте вжe зараз! 

Чому #WeChooseReuse — це важливо

Україна потрапила на 9 місце рейтингу країн з найбільшим обсягом відходів на одного жителя за версією американського агентства 24/7 Wall Street. При цьому, ступінь переробки відходів становить лише 3,2%! Усе інше опинилося на полігонах і сміттєзвалищах або потрапило в атмосферу разом зі шкідливими викидами і продуктами горіння.

Згідно з дослідженням, за 2017 рік наша країна виробила 474 106 025 тонн сміття. 

Лише за один тиждень мешканець великого міста може використати кілька десятків виробів з одноразового пластику. Пляшки, пакети, посуд, блістерне пакування для ланчів… А розкладатися вони будуть до 1000 років!

Сміттєзвалища становлять величезну проблему не лише для довкілля, а й для місцевої влади і громад. Кожен полігон — це гектари знищеної на десятки років землі. Ми закликаємо політиків, муніципалітети та компанії, спільно працювати над створенням надійних систем повторного використання та відмовитися від одноразового пластику.

Долучайтеся, щоб повторно використовувати! Підпишіться та поділіться петицією: https://bit.ly/36QjMGI

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *