Представники українських громадських організацій презентували звіт про зв’язок модних брендів з російською нафтою на всесвітній кліматичній конференції COP27.
Проєкт з екологізації сфери Horeca (готельно-ресторанного бізнесу) в Україні перейшов до практичної стадії.
Майже 66 кг відходів накопичив сортувальний корабель, який на початку вересня ГО Zero Waste Lviv у співпраці з Управлінням екології ЛМР встановили у Замарстинівському парку. Вперше зібрану вторсировину вивантажили 20 жовтня.
4 жовтня відбудеться міжнародна презентація звіту «Від нуль відходів до нуль викидів: запобігання утворенню відходів як істотна складова протидії зміни клімату», підготовленого Глобальним Альянсом Альтернатив Сміттєспалюванню (Global Alliance for Incinerator Alternatives, GAIA). Європейський континент у звіті представлений прикладом Львова.
Замість яблучок рахуємо кількість компосту. Харківські екоактивісти випустили посібник для вчителів із zero waste задачами та завданнями для дітей.
За даними Кембриджського інституту лідерства в галузі сталого розвитку, на частку туризму припадає близько 5% глобальних викидів парникових газів, і очікується, що ця цифра зросте на 130% до 2035 року. На готельну індустрію припадає близько 1% глобальних викидів.
Запрошуємо готелі, хостели, кафе, ресторани Львова та Львівської області до участі в міжнародному екопроєкті.
Види міжнародної екологічної сертифікації готельно-ресторанного бізнесу, їхні переваги і недоліки у світлі кліматичних змін, застосування до українських реалій — про це поговоримо на вебінарі «Екологічні сертифікації в сфері гостинності та їхній вплив на кліматичні зміни».
Багато хто вірить у «безпечне» спалювання відходів і думає, що це рятує нас від сміттєвого колапсу. Чи справді це так?
Компостування важливе, особливо під час війни. Воно дозволяє заощаджувати на пальному, створювати корисний гумус і є найбільш екодружнім способом поводження з відходами. Розповідаємо про позитивний досвід організації компостування у Луцьку, Львові та Люботині.