Результати відбору громад у проєкті «Кращі практики управління біовідходами в малих громадах України»

Сьогодні ми звітуємо🫡 про результати відбору громад у проєкті «Кращі практики управління біовідходами в малих громадах України», який реалізується ГО Екологічні новини (м. Херсон) за підтримки Zero Waste Alliance Ukraine, Zero Waste Europe та Europe Climate Foundation.

Всього заявки надіслали 4️⃣8️⃣ учасників з усіх куточків України, що показує зростаючий інтерес в Україні до теми раціонального поводження з відходами і турботу українців про чисте довкілля.
Для Підкамінської ОТГ, як переможця, вирішальними стали:
🔸Потреба у впровадженні проєкту: всі запропоновані громадою заклади мають харчові і садово-паркові відходи і готові до співпраці.
🔸Різноплановість та інклюзивна складова запропонованих об’єктів критичної інфраструктури.

♻️
Для встановлення компостерів були обрані:
👉🏻 Підкамінська спеціальна школа з поглибленою професійною підготовкою — для діток зі зниженим слухом,
👉🏻 КУ «Центр надання соціальних послуг Підкамінської селищної ради» — заклад для постійного проживання людей похилого віку.
👉🏻 Психоневрологічний інтернат.
👉🏻 Два заклади загальної середньої освіти.
Саме у Підкамінській ОТГ в процесі реалізації проєкту будуть:
🔹встановлені 5 громадських компостерів та оцінена ефективність їх роботи;
🔹роздані 100 індивідуальних відер для збору органічних відходів жителями громади;
🔹проведена інформаційно-роз’яснювальної компанія для покращення поводження з біовідходами.
В рамках проєкту додатково для Горохівської міської територіальної громади (Волинська область) і Заболотцівської сільської ради (Львівська область), які також були відібрані учасниками проєкту, будуть розроблені індивідуальні плани📜 поводження з біовідходами.
Ми нагадуємо☝️, що будь-яка громада України зможе скористатися результатами проєкту, а саме: покроковим планом впровадження роздільного збору біовідходів та їх компостування.
Для цього просто запрошуємо стежити за проєктом «Кращі практики управління біовідходами в малих громадах України» на сторінках
Facebook
____________________
Проєкт «Кращі практики управління біовідходами в малих громадах України» реалізується ГО Екологічні новини (м. Херсон) за підтримки Zero Waste Alliance Ukraine, Zero Waste Europe та Europe Climate Foundation, термін проєкту квітень-листопад 2024, за подальшим результатами можна слідкувати на нашому сайті www.zerowaste.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *