Готельно-ресторанний бізнес України екологізується

Проєкт з екологізації сфери Horeca (готельно-ресторанного бізнесу) в Україні перейшов до практичної стадії.

Серед львівських закладів гостинності, які подали заявки на участь у проєкті «Впровадження принципів Zero Waste в готельно-ресторанному бізнесі України для його адаптації до вимог Паризької кліматичної угоди в умовах російського вторгнення» координатори визначили трьох переможців конкурсного відбору:

З представниками цих закладів укладені меморандуми про співпрацю, проведені ознайомчі та установчі зустрічі з керівництвом та персоналом, кожен із закладів призначив відповідальну особу для комунікації щодо заходів та подій.

Координаторка проєкту у Львові Наталія Гаєцька протягом жовтня проводить офлайнові навчально-консультаційні тренінги для закладів. На перших зустрічах розглянули:

  • ієрархію «нуль відходів» на прикладі кейсів європейських Zero Waste закладів;
  • критерії сертифікації Zero Waste для бізнесу;
  • способи попередження утворення відходів;
  • екологічні альтернативи, які можливо впровадити для зниження вуглецевого сліду від діяльності бізнесу.

Один із тренінгів проводили у бомбосховищі під час повітряної тривоги.

Проєкт реалізується ГО «Екологічні новини» (м. Херсон), ІГ «Mariupol Zero Waste» (м. Маріуполь), Društvo Ekologi brez meja (Словенія), за підтримки Europe Climate FoundationZero Waste Alliance UkraineZero Waste Lviv та ZERO WASTE Academy.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *