Стан Zero Waste міст 2020

Представляємо україномовну версію звіту «Стан zero waste міст 2020», у якому відзначені кращі практики місцевих громад та їхні зусилля у напрямку переходу до стану «нуль марнування ресурсів» (нуль відходів, або англ. — zero waste).

Дивитись ЗВІТ

Це визнання лідерів і громад, які усвідомили серйозність кризи накопичення відходів, і активно діють у відповідь на неї. Рух почався у 2007 році, коли в містечку Капаннорі (Італія) було створено першу zero waste громаду. Розмаїття та кількість таких громад у Європі постійно зростає.

Наразі близько 400 європейських громад взяли на себе зобов’язання бути Zero Waste Містом у рамках програми Zero Waste Europe. Серед них — Львів та Люботин (Харківська область).

Цей звіт створений Програмою «Zero Waste Міста» у межах діяльності мережі Zero Waste Europe і перекладений силами Zero Waste Alliance Ukraine.

«Zero Waste Міста» об’єднує напрацювання експертів зі всієї Європи для місцевих стeйкхолдeрів у громадах, які бажають реалізувати стратегію zero waste. Ми підтримуємо громади будь-якого розміру та будь-якого рівня.

Основна увага приділяється постійним зусиллям місцевих органів влади припинити спалювати чи захоронювати відходи на полігонах. Натомість громади Zero Waste впроваджують системи запобігання утворенню відходів як таких.

Наразі у центрі нашої уваги — скорочення твердих побутових відходів (ТПВ), що включає побутові відходи та відходи подібні до них. У нашому фокусі: походження, склад, сортування та переробка ТПВ.

Як стати Zero Waste містом? Ви знайдете відповідь і натхнення у звіті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *