У Підкамені встановлені 5 громадських компостерів.

🥳 Усі 5 громадських компостерів, передбачені для встановлення у рамках реалізації проєкту «Кращі практики управління біовідходами в малих громадах України», який реалізується ГО Екологічні новини (м. Херсон) за підтримки Zero Waste Europe і Zero Waste Alliance Ukraine та Europe Climate Foundation, встановлені у Підкамінській селищній раді. За що окремо дякуємо кожному, хто брав участь у цьому процесі.

Кілька днів тому компостери з’явилися на території Підкамінського Психоневрологічного Інтернату та Наквашанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

До речі, компостери на території КУ «Центр надання соціальних послуг Підкамінської селищної ради» та Підкамінський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів успішно наповнюються .

Також на минулому тижні у селі Підкамінь відбулася перша зустріч з мешканцями, яку провела координаторка практичної частини проєкту Наталя Пасенко.

Під час зустрічі обговорили:
📍які відходи підходять для компостування
📍основні правила догляду за компостером
📍як компостування може допомогти громаді зменшити кількість відходів, що забруднюють середовище.

Мешканці Підкаміня також поділилися своїм досвідом ефективного компостування.

Також ми знайшли відповідальних та активних мешканців, охочих взяти участь у дослідженні щодо кількості органічних відходів, які утворюються у домогосподарстві. Учасники цього дослідження отримали індивідуальні відра для збору органічних відходів та функціональні календарі.

Про хід і результати дослідження ми обов’язково розкажемо згодом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *